בארץ עם אקלים כמו שלנו, אין יותר מתאים מיין לבן – מיין מרענן, פירותי, קליל ונעים, ופה ראוי לדעת שלצד שרדונה, מוסקט וריזלינג, קיימים אינספור יינות נוספים, ולו כי ישנם מאות זנים של ענבים לבנים, כולל ענבים כחולים שלפני תהליך התסיסה קליפתם מוסרת. כמו כן, למרות השם המחייב, "יין לבן" אינו בהכרח לבן, אלא זן הענב משפיע על הגוון (צהוב, זהוב וירקרק).
חלוקה ראשונית
על מנת לעשות מעט סדר, נציין חלוקה ראשונית: ישנם יינות לבנים יבשים, ישנם יינות לבנים חצי יבשים וישנם יינות לבנים מתוקים, כאשר רמת המתיקות הינה פועל יוצא של תהליך התססת סוכר הענבים ביחד עם השמרים. מכאן נעבור לחלוקה נוספת, נציין את הזנים היותר נפוצים: שרדונה וסוביניון בלאן שמגיעים מצרפת, פינו גריס שמגיע מאיטליה וריזלינג שמגיע מגרמניה.
יין לבן לצד אוכל
יינות לבנים מלווים באופן מושלם מנות קלילות, כגון קינוחים, מנות ראשונות, גבינות ומנות דגים. עם זאת, גם לצד ארוחה בשרית יין לבן עשוי להשתלב נהדר, ועל כן למרות המשוואה המוכרת (בשר = יין אדום), הגיע הזמן לדעת שיין לבן עשוי לא רק להתאים, אלא גם להחמיא למנה בשרית, כאשר פה נעדיף יין עם גוף כמה שיותר מלא, כגון פינו גריג'יו. מה עוד? נחדד שמוטב להתאים בין סוג היין לשיטת הבישול, משמע ככול שהארוחה בושלה יותר בקלילות (למשל בשר מוקפץ) כך יין לבן יותר יתאים. לבסוף נציין שמבחינת טמפרטורה יין לבן נכון לשתות כשהוא מצונן, אך אין לעבור אך הטווח הבא : 10-14 מעלות.