בית » מתכונים » מתכון למנגל מושלם עם שרימפס
זמן הכנה: 10 דקות
השרייה במים: 30 דקות
סך הכל על האש: 7 דקות
בכול הנוגע לחגיגת בשרים, עם ישראל ידוע כ"מנגליסט" לא קטן, אך הוא גם ידוע כעם שתמיד מחפש לגוון ולחדש, ועל כן אם גם אתם מחפשים כיצד לגוון לכבוד יום העצמאות (או סתם לכבוד המנגל המשפחתי), הגיע הזמן להכניס את השרימפס לחזית הבמה, או יותר נכון לשיפוד שרק מחכה לעלות למנגל. אז מה ואיך? הכנו עבורכם מתכון מנצח!
בקערה קטנה מערבבים את התבלינים עם השמן והשום. את השרימפס שוטפים ומייבשים באמצעות מגבת נייר. את השרימפס הנקי מוסיפים לקערה עם השמן והכול ביחד מערבבים היטב. עתה לאחר שכול המצרכים התאחדו, מתחילים לשפד, בערך בין 4/5 שרימפסים על שיפוד. על השיפודים בוזקים מעט מלח ומניחים בצד. במקביל, מכינים את הגריל. מנקים אך הרשת ומביאים את האש לטמפרטורה גבוהה. הכול מוכן? מעלים על האש!
מפחדים להרוס את כל הטוב הזה על האש? ההוראות די פשוטות. סה"כ התעסקות שאורכת כ 7 דקות, בהן הופכים מדי פעם את השיפודים ומברישים עם השאריות שנשארו בקערה. עברו 7 דקות? מורידים מהאש, מסדרים במגש וסוחטים פלחי ליים. פשוט וטעים!
אין כמו סלטון טרי וקיצי ליד. סלטון צבעוני ושמח. כל שצריך זה חופן עגבניות שרי (מכל סוג), כמה גבעולי עירית, שמן זית, מיץ לימון, זיתי קלמטה וגבינה בעלת חריפות נעימה (זו יכולה להיות גבינה כחולה, גאודה, גרוויר וכדומה – המעדניה תספק את הסחורה). חותכים הכול כמו שאוהבים, מתבלים מבלי לחסוך שמן זית, מעמידים בצד בקבוק יין לבן וזהו! יכולים להיות בטוחים שאתם עומדים בפני "ארוחת על האש" שלא תישכח. טיפ אחרון? על מנת לממש את כל הטוב הזה הקפידו שהשרימפס טרי – בתיאבון!