עבור הקרמה ופשטידות
מדובר בגבינה קשה וצהובה שמאופיינת בחורים גדולים ומרשימים ובמרקם אלסטי. לגבינה ריחוף קל של טעם פיקנטי עדין, ועל כן היא מאוד שכיחה במגוון מאכלים ברחבי אירופה וארה"ב, ובעיקר מככבת בכריכים, אך בהחלט לא רק! גבינת אמנטל גם אידאלית עבור הקרמה והזהבה של מאכלים בתנור (קרי גרטן), עבור תבשילי פונדו (היא ניתכת ממש בקלות), עבור מילוי של קישים ופשטידות ואפילו עבור הכנה של עוגיות מלוחות.
טיפ עבור שמירה והגשה
גבינה זו לרוב עשויה מחלב בקר ולפני החיתוך היא מגיעה בגלגלי גבינה ענקיים שנעים בין 60 ל130 ק"ג. אם מבקשים ליהנות ממנה לאורך זמן, מומלץ לאחסן אותה בתוך נייר אלומיניום ולשמור במגירת הירקות. כמו כן, לפני ההגשה מוטב להוציאה מהמקרר כשעה מראש, וזאת כי היא הכי טעימה כאשר היא מוגשת בטמפרטורת החדר.