הגבינה מגיעה אלינו מכפר קטן באנגליה העונה לשם צ'דר. עם השנים התחילו להכין את הגבינה באזורים נוספים, כך שמהמטבח הביתי היא עברה למטבח המקצועי. מדובר בגבינה קשה בעלת צבע שמנת על גבול הכתמתם (תלוי אם מוסיפים לה צבע מאכל) שמציעה ארומה חריפה ושלל טעמי אדמה.
פופולאריות מובילה
בממלכה המאוחדת ובארה"ב גבינת צ'דר מאוד פופולארית. לאור הייצור ההמוני של סוגי גבינות צ'דר, הוגדרו תקנים מחמירים. רק גבינת צ'דר שמיוצרת במחוזות מאוד מסוימים ובהתאם לשיטות המסורתיות רשאית להיקרא "צ'דר". התוצר המדהים מייצר מרקם מוצק אך רך קלות, עשיר בטעמים עמוקים של אדמה ופיקנטיות מופלאה. הגבינה מתמוססת ברוך בפה ומשאירה ארומה עדינה של אגוזי לוז. כיום ארה"ב, בריטניה, ניו זילנד, קנדה ואוסטרליה מתמחות בייצור הגבינה, כאשר כל יעד מייצר מנעד שונה של טעמים.
שילובים קולינריים לצ'דר
באופן כללי גבינת צ'דר מהווה תוספת משמעותית עבור שלל מאכלים. לא פעם די בכמה פטיטים בשביל לקחת מנה בסיסית (סלט, מנת בשר או מאפה) לכיוון אחר לגמרי. כמו כן, היא מסייעת לעבות מרקמים של תבשילים, היא נחשבת כתוספת מועדפת בטריטוריית הפסטות והיא משתלבת נהדר בשלל קישים, מאפים וטוסטים.
נפתח לכם התיאבון?
ניתן למצוא גבינת צ'דר שמציעה מגוון דרגות יישון, אם כי ראוי לציין שככול שהיא יותר טרייה, כה טעמיה הפיקנטיים יותר מורגשים. מבקשים להתמוגג מטעמה הנקי? הכינו פלטת גבינות (שבין היתר מציעה גבינת צ'דר), ביחרו יין לבן, פרי עונתי ואתם מסודרים!
בא לכם לגלות גבינות נוספות?
גבינת פקורינו
גבינת פקורינו עשויה מחלב כבשים. היא מגיעה אלינו מרומא, עובדה שמסבירה מדוע סוגים רבים קרויים "פקורינו רומאנו", אם כי בהחלט שגם קיימים סוגים נוספים, כאשר האי סרידניה שסמוך לאיטליה ידוע לטובה בייצור המוני של הגבינה. מאיפה מגיע השם פקורינו? השם "פקורינו" נוגע למקור של החלב – באיטלקית "פקורה" היא כבשה. כמו כן, טעות לחשוב שגבינת
גבינת רוקפור
יש לא מעט גבינות כחולות נהדרות, אך אם נבקש להכריז על מלכת הגבינות הכחולות, ללא ספק נבחר בגבינת הרוקפור. גבינת רוקפור הנה גבינה חצי קשה שעשויה מחלב כבשים, כאשר נכון להיום רק גבינות כחולות שהבשילו בעיירה שיושבת בדרום צרפת (רוקפור סור סולזון) רשאיות לשאת בשם התואר. סיפורה של גבינה אחד המאפיינים היותר מובהקים של הגבינה
גבינת טום
רבים אומרים גבינת תום כאילו מדובר בסוג מאוד מסוים, אך האמת היא שהמונח "תום" מתייחס לקבוצת גבינות שמקום הייצור שלהן הנו הרי האלפיים הצרפתיים שבשווייץ, ואף מדובר בקבוצת גבינות שיש מאחוריהן דרך ייצור מאוד ספציפית. גבינת טום היא יחסית דלת שומן את גבינות התום מייצרים מחלב דל שומן, כך שגבינות אלו ניחנות באחוזי שומן מאוד
גבינה כחולה
לא כל אחד אוהב גבינה כחולה, אך מי שכן, נהנה מהיצע מובחר ומרתק של גבינות, בהן מככב אותו צבע עמוק ושבהן העובש מקבל מקום של כבוד. העובש שעשוי מתרבית פטריות (מוחדר ע"י הזרקה) מאכל את הגבינה ומוביל לאותו טעם פיקנטי ייחודי. פה ראוי לחדד שאין לטעות שמדובר באלמנט בעייתי ואף ההיפך הוא הנכון, פטריות אלו
פרובולנה – גבינה על האש
גבינת פרובולנה מגיעה אלינו היישר מאיטליה. מדובר בגבינה חצי קשה בעלת נגיעות פיקנטיות. היא עשויה מחלב פרה ויש מקומות שבהם נוהגים ליישן אותה לפחות כ4 חודשים. אם אכן בוחרים בכך, מוסיפים למרכיבים אנזים העונה לשם "ליפאז" – אנזים שמקורו בחלב עזים. מי שינסה גבינה זו יגלה נדבך נוסף של חריפות. מכאן שכיום נמצא שני סוגים
גבינת מנצ'גו
גבינת מנצ'גו משתייכת לגבינות הקשות והיא ידועה בטעמה הפיקנטי והעדין. הסגנון שלה ספרדי והיא מגיעה אלינו מחבל "לה מאנצ'ה" שבספרד. מי שטעם את הגרסה המקורית בוודאי זיהה את טעמו הייחודי של חלב הצאן (ובפרט של חלב הכבשים) ואת הטעם העמוק ששולח את התודעה לצאן שמלחך עשב באחו. בכריך ובסלט חובבי הגבינה מוצאים עבורה שימושים רבים,