אי שם בנורמנדי שבצפון מערב צרפת יוצרה לראשונה אותה גבינה מופלאה – הקממבר. בעבר נהגו לאכול אותה לצד לחם ויין, אך כיום גם נהוג לאכול אותה בכריכים וסלטים ולצד שלל פירות העונה, כגון ענבים, אגסים ותאנים, וזאת לצד ליווי של יינות לבנים.
מאפייניה של גבינת הקממבר
מדובר באחת הגבינות הצרפתיות היותר מפורסמות, ולו בשל הטעם העמוק והעשיר (שבין היתר מעט פיקנטי) ובשל המקרמה הנימוח. גבינה זו מיוחסת למשפחת הגבינות החצי קשות והיא מכילה עובש לבן. היא מיוצרת מחלב פרה והיא אינה מפוסטרת. תחילה המרקם שלה מעט קשה, אך אט אט הוא הופך לרך והגבינה מקבלת את טעמיה העזים.
המקור
בארץ חברות שטראוס ותנובה החלו לייצר את הגבינה ובמקביל ממשיכים לייבא אותה מחו"ל, ופה נמצא גבינות יותר איכותיות (ושגם עולות יותר). כמו כן, לא כל הגבינות שמחזיקות בתואר "קממבר" אכן מקוריות, אלא רק אחוז מסוים נמצא כאותנטי, וכאמור גבינת קממבר מקורית לעולם לא תהיה מפוסטרת.
המשמעות שמאחורי החותמת
כיצד נזהה גבינת קממבר מקורית? היא תכיל חותמת רשמית מטעם מכון התקנים הצרפתי. חותמת זו מעידה שתהליך הייצור הנו אותנטי, משמע החותמת מעידה שהגבינה אינה מפוסטרת, מכילה לפחות כ38% שומן ושהפרות שמהן נלקח החלב ניזונות מחציר ודשא מקומי. כמו כן, מי שיבחן את התווית מקרוב, ימצא עליה מידע מעניין, כגון האזור בצרפת שבו היא יוצרה.