זמן הכנה: 10-20 דקות
זמן בישול: 5 דקות
סך הכל: 20 דקות
סלט קטן ומרענן שמשלב בשמחה בין מרקמים רכים לקריספים ובין תאנים לטעמי הגבינה.
חצי מכמות התאנים מניחים בתבנית אפייה ומעל מזליפים שמן זית וחומץ בלסמי. עתה מתבלים במלח, בטימין ואופים במשך 6 דקות (ב180 מעלות). במקביל, קולים את הפיצוחים ויוצרים מהם אבקה (באמצעות מעבד מזון). בשלב זה חוזרים לאותן התאנים שהשארנו בצד ומעבירים אותן ואת התאנים הצלויות לצלחת הגשה, ומעל מפזרים חתיכות גסות של גבינת בושה, לצד נגיעות מהנוזל שנוצר בעת האפייה. השלב הבא מתייחס לקישוט סך המנה בעלים הטריים ובאבקת הפיצוחים.