בית » מתכונים » מתכון לפונדו גבינות
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 20 דקות
סך הכל: 30 דקות
אם יש מאכל אחד שנחשב מושחת, מחמם וטעים ביותר, הרי שהוא פונדו גבינות. מכאן שאם גם אתם אוהבים את אותו מאכל שמגיע משוויץ ואם גם לכם יש מגוון גבינות טעימות במקרר, רק צריך להוציא את סיר הפונדו ולעקוב אחר ההוראות. בתוך זמן קצר תזכו ליהנות מחלום קרמי – תערובת מבעבעת של גבינות מותכות. להלן מתכון פונדו גבינות מנצח – רק לפני כן ביחרו אלו גבינות הוד השרון אתם מעדיפים. מבקשים טעימה? ניתן לבחור בגבינת בושה, פרמז'ן, אמנטל, ברי, קממבר, גבינת מנצ'גו, גאודה ועוד.
בצד
את השמנת, היין והתבלינים מערבבים ביחד ומביאים לידי רתיחה, לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את הגבינות המפוררות ומערבבים עד לכדי המסה מלאה. עתה מעבירים את כל התכולה לסיר פונדו שמונח על פתיליה, לוקחים שיפודים ואת התוספות הרצויות (הכי טעים קוביות לחם עבות או לחלופין פירות) ופשוט מתחילים לטבול. מבקשים טיפ? ניתן לשלוט בפיקנטיות של המנה באמצעות בחירה בגבינות מסוימות. כל למשל גבינת פרמז'ן עשויה להעניק נופח מעט חרפרף ואילו גבינת גרוויר עשויה להוסיף נופח מעט אגוזי. בתיאבון!