זמן הכנה: רבע שעה
זמן בישול: רבע שעה
סך הכל: חצי שעה
גבינת מוצרלה האיטלקית ידועה במרקמה הרך ובטעמה העדין. מחפשים מתכון לגבינת מוצרלה? ובכן טוב לדעת שלצד המתכונים שיותר מזוהים עם הגבינה, קרי פיצה נפוליטנית, גם ניתן למצוא מגוון מתכונים נוספים. להלן אחד שתמיד יתקבל בהנאה גדולה: פוקצ'ת שום ומוצרלה:
בתוך קערת מיקסר מערבבים באמצעות כף סוכר, מים ושמרים. עתה מוסיפים חצי מכמות הקמח, מחברים וו לישה ועל מהירות בינונית מתחילים ללוש, ותוך כדי מוסיפים את שארית הקמח, עד לכדי היווצרות בצק. בשלב זה מגבירים מהירות, מוסיפים מלח וממשיכים ללוש במשך כ8 דקות נוספות. לקראת הסוף מוסיפים את שמן הזית ולשים היטב. הבצק מוכן? יוצרים ממנו כדור ומניחים אותו לנוח בקערה מעט משומנת במשך כשעתיים.
הבצק הכפיל את נפחו? מחלקים ל5 כדורים ומשטחים כל כדור לעיגול בעובי 3 ס"מ. את העיגולים מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומחכים כרבע שעה. לאחר מכן מורחים מעל את הסלסלה שהכנו (ערבבנו את כל המרכיבים) ומפזרים מעל את שני סוגי הגבינות. לקראת ההכנסה לתנור חותכים כל עיגול ל6 חתיכות (מבלי להפריד) ואופים בטמפרטורה של 180 מעלות במשך כרבע שעה. חיכיתם בסבלנות? מוציאים מהתנור, מפרידים את החתיכות, מסדרים בקערה ומתכוננים ליהנות!