זמן הכנה: חצי שעה
זמן בישול: שעתיים ורבע
סך הכל: שעתיים וחצי
גאודה ללא ספק הגבינה הנפוצה ביותר בהולנד והיא מרשימה במראה השלם שלה – כשהיא מוגשת ככיכר גדולה ועגולה. גבינת גאודה עיזים מצופה בפריפין צהוב או אדום ועוד במאה ה14 היא הייתה ידועה כגבינת החצר של המלכים. לאורך השנים היא כבשה גם את השוק הישראלי, וכאן נציג מתכון מנצח (ולו עבור חג הפסח) שבו מככבת הגאודה בכבודה ובעצמה.
לשים את מרכיבי הבצק לכדי בצק רך ויציב, מורחים עליו שמן, לשים בשנית ומניחים לבצק לנוח כ10 דקות. בינתיים לוקחים תבנית (מס' 28) ופותחים בה את הבצק. בתום שלב זה מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל180 מעלות. עתה מערבבים את מצרכי הרוטב ורק לאחר שהבצק יוצא מהתנור מורחים בנדיבות ומפזרים מעל רצועות חמאה. לכל התענוג מוסיפים גבינות (את שלושת הסוגים) ומכניסים מחדש לתנור לעוד רבע שעה. בתיאבון.