זמן הכנה: חצי שעה
זמן בישול: שעתיים ורבע
סך הכל: שעתיים וחצי
גבינות הנו עולם מופלא ואילו מעדניה הוד השרון מתמחה בייבוא גבינות משובחות מרחבי העולם (מהולנד, צרפת, שוויץ, איטליה ועוד), המעדניה הנו המקום להשיג בו מגוון מצרכים מיוחדים עבור אינספור מתכונים נהדרים, ופה אתם מוזמנים להכיר מתכון לגבינת גרוייר מדהים.
עבור הכנת הקלתית שמים במעבד מזון את החמאה, הקמח והמלח, וברגע שהבצק מתחיל להתאחות מוסיפים נגיעה של לימון וממשיכים לעבד עד לכדי בצק נעים למגע, אותו מעבירים למקרר (עטוף בניילון נצמד למשך כחצי שעה). לאחר מכן מרדדים לעובי של 3 מ"מ ואופים עד להזהבה (ב180 מעלות בערך כרבע שעה). עבור המלית מאדים את הבצל, שום עלי הדפנה והתימין במשך כשעה ומדי פעם מערבבים. כשהבצל הופך לריבה מוסיפים יין, מתבלים וממשיכים לאדות. מה עתה? מחממים תנור ל 170 מעלות, מחברים בין "הריבה" לגבינה, ממלאים את הקלתית (שכבר אפויה חצי דרך), מחכים רבע שעה ומגישים לשולחן.
בתיאבון:)