נקניק סלמי מגיע אלינו מהמטבח האיטלקי, אחד המטבחים האיכותיים בעולם ואחד מהמטבחים היותר מגוונים ושנאמנים לעונות השנה, עובדה שמחזירה אותנו לנקניק הסלמי, וזאת כי סוג זה של נקניק עובר תהליך עישון – בכדי לשמור על הנקניק בטמפרטורת החדר לכל אורך השנה.
מה מיוחד בנקניק הסלמי?
שיטת העישון מאוד עתיקה ולמרות שכבר קיימות שיטות שמאפשרות לשמר את האוכל בטמפרטורה הרצויה, עדיין רבים בוחרים לעשן נקניקים. מדוע? בעיקר בשל שיקולי טעם, ואכן נקניק הסלמי מעביר טעם עדין של עישון ארומטי, עובדה שמעניקה לו ממד ייחודי.
סוגים
כיום נמצא מגוון נרחב של סוגי נקניק סלמי, כך שבאופן גורף ניתן לבצע חלוקה גסה בהתאם לאזור שממנו הנקניק מגיע. שנדגים? נקניקי סלמי שמגיעים ממילאנו ומהונגריה ידועים בטעמי בצל ושום ונקניקי סלמי שמגיעים מאזור דרום איטליה ידועים בטעמי פפריקה (או לחלופין בטעמי אבקת צ'ילי). מכאן שכל נקניק לוקח למסע מעט שונה בעולם ואף קיימים נקניקי סלמי שנבדלים בסוג בשר, כאשר באופן כללי נציין שנהוג להכין את הנקניק מחזיר, סוס, עז ואף מאווז קאפיברה. במה עוד נבדלים הנקניקים? בסוג הקיצוץ ובסוג המעטפת.
בריאות
מי שיבקש למצוא מוצר יותר בריא, ימצא שגם קיימים נקניקי סלמי נטולי חומצות מלח חנקני, אותן חומצות שנהוג להוסיף בכדי לזרז את הליך ההכנה ובכדי לשמר את הנקניק לאורך זמן. שנסכם? בין אם מדובר בתוספת לארוחה או לחלופין בארוחה עצמה, הרי שמדובר בתענוג גדול!