הסלמי מגיע אלינו מאיטליה. מדובר בנקניק מעושן שמקורו במטבח האיטלקי. שיטת העשייה פותחה מתוך חיפוש אחר פתרון לשימור הבשר בטמפרטורת החדר. מקור השם מגיע בעקבות המילה האיטלקית Salatura שמשמעותה להמליח. בנקניקים מעין אלו ניתן לשחק על אינספור וריאציות, כך שבחלק שמים יותר בצל ושום, בחלק שמים יותר עשבי תיבול, בחלק שמים יותר נתחי שומן, בחלק משלבים פפריקה וברוב המקרים מוסיפים מים ואף יין, אך כאשר מדובר בנקניק סלמי פלינו, הרי שראוי לדעת שהוא משלב חזיר.
מקור הנקניק
הסלמי פלינו מגיע מהעיירה פלינו שמצויה באמיליה רומניה, שם מתמחים בייצור מסורתי של הנקניק. כמצוין, לרוב הוא כולל חזיר (וקוביות שומן) והוא ידוע בטעמו הארומטי שנחשב יחסית עדין. כמו כן הוא אידאלי עם כריכים ולצד כוס בירה קרה.
ביס מושלם
אם מחפשים להגיש מגש נקניקים מרשים, אם מחפשים להגיש תבשיל עם קוביות נקניק, או אם אוהבים את טעמם הייחודי והשומני של מנות החזיר, הרי שנקניק סלמי פלינו נחשב מאוד מוצלח. כמו כן, גם בקטגוריה זו תמצאו מגוון סוגים, ועל כן תמיד מומלץ לטעום עד שמוצאים את הסוג המועדף ביותר. מבחינת טקסטורה, המרקם שלו יחסית גס, ולו בשל חתיכות השומן שמחברות את הכול ביחד לכדי ביס מושלם. מכאן שאם אוהבים נקניק סלמי וכבר טעמתם מגוון סוגים אחרים, הרי שלפניכם סוג נוסף שמומלץ לנסות.