הכוונה שמאחורי קרונביף אמריקאי מיוחסת לבשר כבוש, כזה שעבר השרייה ארוכה ללא כל מגע עם חמצן, וזאת באמצעות השקעה מלאה בתוך המרינדה הנבחרת. שיטה זו מאוד יעילה כיוון שהיא מסייעת לשמר את הבשר לאורך זמן, אך בו זמנית היא גם בעלת ערך מוסף, וזאת כי המרינדה מובילה למנעד נרחב של טעמים, משמע מתקיים משחק קולינרי מבחינת מבחן התוצאה.
מאין הקרונביף מגיע אלינו?
כפי שהשם מרמז, קרונביף אמריקאי מתמקד בבשר בקר (ביף), אך למרות שמאכל זה מאוד נפוץ כיום באמריקה, הסיפור של המאכל מתחיל את דרכו ביעד אחר לגמרי, באירלנד, כך שהיו אלו המהגרים האירים שהביאו אותו לארצות הברית והפכו אותו לסממן מובהק של המטבח המקומי.
הקשר של פטריק הקדוש
לאורך השנים נהגו תושבי ארצות הברית לאכול את הקרונביף ביום פטריק הקדוש (המהגרים האיריים המרו את בשר החזיר היקר בקרונביף שנחשב יחסית זול), אך כיום הקרונביף מככב לכל אורך השנה ובעיקר במעדניות, שם הוא ידוע בתוך מרכיב עיקרי של סנדוויץ' שחיתות.
כריך מומלץ!
סנדוויץ' קרונביף כולל לחמנייה טרייה, חרדל, מיונז, מלפפון חמוץ וירקות טריים, כאשר הנתח עצמו פרוס דק דק ולא חוסכים בכמות הבשר, כך שביחד סך התוצאה מדהימה, במיוחד לצד כוס בירה קרה, ומי שמעדיף את האופציה המסורתית, יבחר להגיש את הקרונביף לצד כרוב כבוש. בכל מקרה מובטח תענוג גדול!