fbpx

פסטה שחורה

הפסטה מגיעה אלינו מאיטליה וגם בארץ היא מאוד אהובה. באופן כללי פסטה עשויה ממים וקמח (קמח דורום במקרה האיכותי) ולעיתים היא גם מכילה ביצים. נהוג לחלק את הפסטה לשתי קטגוריות עיקריות: פסטה טרייה ופסטה יבשה, כאשר פסטה טרייה נשמרת בהקפאה או בצינון ואילו פסטה יבשה עוברת תהליך ייבוש שמאפשר לה חיי מדף ארוכים. לצד מגוון הסוגים שמשחקים עם צורניות, עובי וייעודים קולינריים, גם קיימת פסטה שחורה, פסטה שמהווה הופעה שלמה ובין היתר נחשבת מאוד טעימה. אז מאין מגיע הצבע ומה בנוגע לטעם? רגע לפני שמחפשים פסטה שחורה לקנייה המשיכו לקרוא!

פסטה שחורה עם בייבי שרימפס

מקור הצבע השחור

ברוב העולם הפסטה השחורה מקבלת את צבעה מאותו דיונון בעל 8 זרועות ושבעת מצוקה פולט דיו שחור, דיו שבין היתר מהווה צבע מאכל. עם זאת, הדיונון אינו כשר ועל בארץ ניתן להשיג פסטה שחורה שמקבלת צבעה העז מתוספת של אבץ (אינו כולל תוספים מלאכותיים).

מנה שהיא הופעה

מחפשים פסטה שחורה לקנייה? נראה שאתם מחפשים מנה שהיא גם טעימה וגם מאוד מרשימה, כי מספיק שתיקחו קערה לבנה, פסטה שחורה ותוספת צבעונית עדינה (למשל קרם לבן, או נגיעה אדומה של עגבניה), וכבר תקבלו מנה שיהיה קשה לא להעלות את התמונה שלה לאינסטגרם. מחפשים רעיונות למנות? הכינו פסטה שחורה בליווי שיני שום קונפי וארטישוק כבוש, פסטה שחורה בליווי שמנת עם תרד ועוד.

Call Now Button גלילה למעלה