יין אדום מציע מגוון נרחב של טעמים מרתקים ועמוקים. באופן כללי נציין שיש דרגות שונות של יינות אדומים יבשים ויש דרגות שונות של יינות אדומים מתוקים. ברחבי העולם נמצא כ4,500 סוגים של יינות אדומים, כאלו שמקבלים את צבעם העמוק והמשכר מזני ענבים אדומים ושחורים, כאשר את הגוון הסופי מעניק תהליך התסיסה של עסיס הענבים ביחד עם הקליפות.
מדדי איכות
איכותו של יין אדום נקבעת בהתאם לכמה גורמים: גילו של היין, סוג הענב והאזור שבו גדלו הענבים, כאשר אם נבקש להציג את הסוגים היותר נפוצים, נציין את היינות שמגיעים מצרפת (מאזורי בורדו, בורגונדי ובוז'ולה), מספרד (ריוחה) ומאיטליה (קיאנטי וברודולינו).
יין אדום לצד אוכל
ידוע שיין אדום הולך נהדר ביחד עם מנות בשר, אך אין להסתפק בכך, אלא גם ידוע שיין אדום הולך נהדר עם שילובים נוספים, למשל עם מנות דגים ואף עם מנות צמחוניות, אך פה נבדיל בין יינות אדומים חזקים לקלים. אלו הקלים יותר יתאימו למנות קלילות וההיפך: יינות חזקים יותר יתאימו למנות שעתירות בפחמימות ושומנים.
בריאות
לא חסרים מחקרים שמצביעים על כל שיין אדום מאוד בריא, ששתייה מתונה שלו מסייעת לתפקוד כלי הדם, שומרת על תפקוד הלב, מסייעת למערכת העיכול, מטיבה עם תפקוד הריאות וכדומה, וזאת בשל השילוב שבין אלכוהול ונוגדי חמצון – ככול שהיין מכיל יותר פוליפנולים, כך היין יהיה יותר בריא.