גבינת הפרמז'ן היא ללא ספק מלכת הגבינות, וזאת בשל מעמדה המיוחד שהיא צברה במטבח העולמי, טעמה העז והעמידות המרשימה. כל מי שמכיר ואוהב פסטה, גם מכיר את גבינת הפרמז'ן שמלווה נהדר מגוון מנות ורטבים (כגון רוטב פסטו ואלפרדו), ואכן טעמה האגוזי, מלוח פיקנטי מעניק ארומה נפלאה לשלל מנות, כאשר לכל זאת נוסף המרקם הגרגירי שמעניק ביס ייחודי.
בהתאם לחוקי האיחוד האירופאי, רק גבינות שמגיעות מחבל הארץ אמיליה רומאניה שבצפון איטליה יכולות להחזיק בשם התואר "גבינת פרמזן", ועל כן מראש ניתן לדעת מהו מקור הגבינה, אם כי ניתן למצוא מגוון חיקויים שמתהדרים בתואר "גבינת פרמז'ן", אך רק גבינה שתישא את השם Parmigiano Reggiano אכן מבטיחה את הדבר האמתי – מדובר בשם שמוגן משפטית.
גבינת פרמז'ן הינה גבינה קשה וכאמור די גרגירית, אשר מגיעה אלינו מאזור פארמה שבאיטליה. הגבינה עשויה מחלב פרה ותהליך העשייה כולל בישול ומתחיל עם חליבת הפרה בערב. לאחר מכן מערבבים עם חלב שמגיע מחליבת הבוקר ובכך משיגים מרקם ייחודי. בהמשך התהליך נעבור השרייה במי מלח, אחסון בחדר התיישנות והקפדה על לחות וטמפרטורה קבועה. מבחינת מחיר, יש הבדל משמעותי בין גבינה שיושנה כ 12 חודשים לבין גבינה שיושנה כ 30 חודשים, ובנוסף קיימים סוגים יותר יקרים, ולו כי החלב מגיע מיוחדות, מפרות אדומות.