לאורך שנים שמן זית מהווה תוספת קבועה ומאוד מוערכת בכול סוגי המטבחים. שמן זית אינו רק מוסיף ארומה ייחודית ועדינה לשלל מנות, אלא גם נחשב מאוד בריא ומזין.
הכירו את סוגי השמן זית השונים
לא יהיה זה מוגזם לומר ששמן זית איכותי עשוי להיחשב כסופר פוד. הוא מכיל נוגדי חמצון ששומרים על הלב ועל העורקים. עם זאת, כדי לוודא שהשמן אכן בריא, מוטב להתעדכן בסוגים השונים. כיום ניתן למצוא מגוון נרחב של טעמים ואיכויות, ממש כמו בטריטוריית היין. על קצה המזלג נציין שקיים שמן זית כתית רגיל (שמן זית פשוט ביותר), שמן זית מזוכך (שמן בעל רמת חומציות מינימאלית אך שמבחינת טעם ומינרלים נחשב פחות איכותי), שמן זית כתית שמעורבב עם שמן זית מזוכך, שמן גפת זית (שמן מזוכך שמעורבב עם שמן זית כתית) ושמן כתית מעולה שמציע ברמה מאוד גבוהה – מציע חומציות שאינה גבוהה מ1%.
במנות דגים בקישים ובקינוחים
רכשתם שמן זית איכותי? יש אנשים שאוכלים כף של שמן זית ביום (מטעמי בריאות) ויש אנשים שמוסיפים שמן זית בשלל מנות. כך למשל שמן זית משתלב נהדר בסלטים, במנות דגים ובמאפים, אך הוא גם משתלב נהדר בשלל קינוחים (כולל שוקולדים), ממרחים, פסטות ובלינצ'סים. מכאן שכל מטבח צריך שמן זית איכותי, כאשר ההמלצה שלנו היא בכול פעם לגוון, וזאת כי באמת שמדובר בקשת רחבה של טעמים.