בית » מתכונים » מתכון למנגל מושלם עם בייקון
זמן הכנה: 15 דקות
זמן השרייה: מינימום 12 שעות
סך הכל: 6 דקות על האש
אוהבים בייקון ומבקשים לקחת אותו מחוץ למחוזות המחבת ולהביא אותו ישירות ללהבה הגלויה של המנגל? יש כמה דברים שמוטב לדעת, כי אולי המתכון פשוט, אך יש כמה כללי יסוד. שנתחיל?! ראשית חשוב להבין אלו חלקים מיועדים למאכל על המנגל, אם כי מראש נציין שמוטב לרכוש צלעות חזיר מעושנות. אם השקעתם בעישון או אכן מצאתם (צלעות חזיר מעושנות), רק צריך להניח את הנתחים כ 2 דקות על המנגל בכול צד וזהו – אתם מסודרים. עם או ללא מפית זוהי כבר בחירה שלכם.
לוקחים את פרוסות השרימפס הנקיות (והמנוגבות במגבת נייר) וכל פרוסה עוטפים בפרוסת בייקון דקיקה. רוצים ליצור עניין? בין לבין תניחו בצל ירוק קצוץ – גם מרענן וגם מוסיף צבע. סה"כ מניחים כ2 דקות כל צד על האש ומהר מאוד אפשר להתחיל לטרוף.
ציינו שצלעות חזיר הולכות נהדר עם רוטב ברביקיו. קבלו מתכון מנצח ופשוט ליישום:
מרכיבים לרוטב הברביקיו:
מערבבים הכול ביחד, שופכים בתבנית מרובעת וטובלים בתוכו את הצלעות. עתה עוטפים בניילון נצמד, מכניסים למקרר ומדי שעתיים הופכים צד. סה"כ יש להשאיר במשרה כ12 שעות (עד 48 שעות). כדי שהנתחים יגיעו לטמפרטורת החדר, מומלץ 3 שעות לפני העלייה למנגל להוציא מהמקרר. הגיע הזמן? כדי לאטום את הבשר צולים כל צד כ 2 דקות וכדי להשלים את העשייה צולים כל צד במשך כ6 דקות נוספות. בתיאבון!