אין ארוחת בוקר אנגלית מסורתית שאינה כוללת ביצת עין ונתחי בייקון מטוגנים, או לחלופין נתחי בייקון שקלויים בגריל. נתח הבייקון מגיע מהחזיר ולרוב תהליך העיבוד גם כולל את שלב העישון. את הבייקון ניתן לאכול בצורת קוביות ופרוסות, נא או מטוגן ובאופן כללי הוא מככב במגוון נרחב של ארוחות – בארץ ובעולם, וזאת הודות לטעמו הבשרי, לארומה המעושנת ולתוספת השומן שמעשירה כל מנה.
סוגים שונים של בייקון
בעיקרון ישנם שלושה סוגי בייקון. ישנו "בייקון מפוספס" (לקוח מאזור הבטן) שנחשב מאוד שומני והוא בעיקר נפוץ בארה"ב, ישנו "בייקון גב" (לקוח מאזור המותניים) שנחשב יחסית דל שומן וישנו "בייקון אמצעי" שמזכיר את ה"בייקון גב", אך הוא יותר שומני ומכאן שגם יותר זול.
תוספת שתמיד תופסת
לא חסרים מאכלים שכוללים בייקון. כך למשל כאשר מבקשים להוסיף שומן למנות בשר, נהוג לעטוף אותן עם פרוסת בייקון. הכריך הידוע BLT מושתת על רצועות בייקון, עגבנייה וחסה. ארוחת בוקר אמריקאית תכלול פנקייקים שמנמנים לצד רצועות בייקון פריכות ועוד. כמו כן, נתחי בייקון מהווים תוספת נהדרת עבור מגוון מנות בוקר ומנות עיקריות. שנדגים? אם מבקשים להכין מנת המבורגר עם תוספת שווה, בייקון מטוגן מהווה קלף מנצח! אם מחפשים אחר תוספת קריספית לפיצה, בייקון תמיד יתקבל בברכה! אם מבקשים לגוון את הסלט, בייקון יעשה את העבודה וכדומה. מה נותר? לבחור את הסוג הרצוי וליהנות.